hun   |  eng
Cégünkről
Termékcsoportok
Alkalmazások
Megoldások
Támogatás

Étel- és italautomata vezérlés

ELÁRUSÍTÓ AUTOMATÁK VEZÉRLÉSE

A VendIdent rendszer

Az elárusító automatákat, ha azok önállóan, más rendszerektől elkülönülve  működnek, általában PC-től  függetlenül, off-line módon vezéreljük. Amennyiben az automaták más rendszer részét képezik, azok vezérlését a közös  adatbázishoz kapcsolódás miatt on-line módon kell megoldani.

OFF-LINE rendszerben tehát az azonosító adatokon kívül a jogosultsági információkat  is az adathordozó - többnyire kártya - tartalmazza.

Az RFT-620 vezérlő elektronika leolvassa a bérletkártyán levő egyenleget, és közli azt az automatával. Ha a vásárolni kívánt termék ára kisebb, mint a leolvasott érték, engedélyezi a vásárlást, majd annak  realizálódása után módosítja a kártyán levő  egyenleget. A készülék az automata kijelzőjét használja a tájékoztató információk megjelenítésére.

A berendezés göngyölíti a forgalmat, ami egy speciális kártyával kiolvasható, majd PC-n kinyomtatható.

Az RFT-620 vezérlő egység egy  csatoló elektronikán keresztül kapcsolódik az eladógéphez. A VMX-100 az Executive/BDV, a VMM-100 az MDB automatákhoz  illeszti.

 

 

 

 

 

 

A lemerült kártyák felöltése az alkalmazástól függően többféleképpen történhet:

  • a PRW-200 író/olvasó egység segítségével operátori közreműködéssel egy PC alapú  felíróhelyen, ami lehet önálló  munkaállomás, de egy másik, például éttermi rendszer értékesítési pontja is.

 

  • önkiszolgáló módon  az érmével működő  CGR-100 automatánál.

 

  • kafetéria alkalmzásban a CGR-200, PC-hez kapcsolt terminálnál a felhasználók maguk tölthetik kártyájukra a munkáltató havi rendszerességű hozzájárulását.

 

 

 

Az ON-LINE rendszer, többnyire kártya formájú adathordozója  csak azonosító információt tartalmaz.

A VMT-200 on-line vezérlő elektronika három feladatot lát el: leolvassa a kártyát, annak kódját a helyi hálózaton keresztül elküldi egy központi számítógépnek. Az itt futó szerver program dönt az  eladásról, naplózza az engedélyezett vásárlás tényét, idejét, árát, stb. A VMT a felső program utasításainak megfelelően levezényli az eladást.

Az off-line rendszerhez hasonlóan itt is két különböző elektronika szolgál az automata illesztésére: a VMX-200 az Executive/BDV, a VMM-200 pedig az MDB automatákhoz.

Ahogy említettük, az on-line megoldást általában más rendszerekhez kapcsolódva alkalmazzák. Ilyenkor a szerver programot a rendszer integrátora készíti.

Több, önállóan működő automata esetén is célszerű lehet on-line rendszert kialakítani, mivel a forgalmi adatok kezelése itt jóval egyszerűbb és biztonságosabb.

Ilyen alkalmazásokhoz kínáljuk  a VendiCon szerver programot:

ez vezérli és naplózza az eladásokat, valamint a gyűjtött adatokon különböző feldolgozásokat végez. Kafetéria rendszerben üzemeltetve gondoskodik a munkáltatói hozzájárulás automatikus, havi rendszerességű feltöltéséről is.

 


Elérhetőség:

1131 Budapest, Dolmány utca 26.

Tel: (1) 303 9009 / 130-as mellék

        (1) 252 7524

Fax: (1) 210 1482

 
Cégünkről   Termékcsoportok   Alkalmazások   Megoldások   Támogatás Copyright © 2001. IDENTIK Azonosítástechnikai Kft. www.ysolutions.hu