hun   |  eng
Cégünkről
Termékcsoportok
Alkalmazások
Megoldások
Támogatás

Munkaidő nyilvántartás

ÁLTALÁBAN

A munkaidő nyilvántartás két fő feladatot jelent: a munkavállalók mozgásadatainak gyűjtése, és különböző szempontok szerinti feldolgozása.

Az IDENTIK által gyártott számítógépes munkaidő nyilvántartó rendszerek is két részből állnak:

  • Adatgyűjtő: azonosító eszközökből álló hálózat, melynek fő feladata a mozgásadatok gyűjtése a dolgozók közreműködésével.

  • Kiértékelő: a PC-n futó felhasználói program, amely a gyűjtött adatokon elvégzi a kívánt feldolgozásokat.

 

ADATGYŰJTŐ

Az adatgyűjtő kétféle lehet, attól függően, hogy milyen eszközökből épül fel:

  • az önálló adatgyűjtő olyan terminálokból áll, melyek saját idő és naptárfunkcióval, valamint az adatokat energiamentes állapotban is megőrző tárral rendelkeznek. Az ilyen rendszerek csak csekély támogatást igényelnek a PC-től: idő- és naptári adatok alkalmankénti pontosítása és a gyűjtött mozgásadatok lekérdezése.

  • a valós válaszidejű (RT) adatgyűjtő alapelemei olyan egyszerű olvasók, melyek az azonosító kód beküldésén kívül csak a mozgás irányának közlését teszik lehetővé, például egy nyomógomb segítségével. Másik megoldásban külön olvasó szolgál a be- illetve kilépés jelzésére, de gyakori az is, hogy az irányt a program állapítja meg az illető kód aznapi utolsó mozgásából. Természetesen a mozgásadatok előállításán kívül azok tárolását is a PC-n futó program végzi.

Egy adatgyűjtő a PC-hez soros (USB) porton, vagy helyi hálózaton keresztül csatlakozhat.

 

Az adatgyűjtő kiválasztásakor egy lényeges tényező dönt: a real-time megoldás csak akkor alakítható ki, ha rendelkezésre áll olyan számítógép ami a teljes munkaidő alatt működik. Ha ez nem biztosítható, autonóm adatgyűjtőt kell használni.

 

KIÉRTÉKELŐ

A kiértékelő rendszer alapját jelentő PC konfigurációjára különleges megkötés nincs, szinte bármely manapság használatos hardver megfelel. RT adatgyűjtő esetén persze ajánlatos szervernek alkalmas eszközt választani. Az operációs rendszer Windows XP legyen.

A kiértékelő programok két részből állnak, az adatgyűjtőt kezelő, illetve a feldolgozó modulból. Ez utóbbi mindkét adatgyűjtő típus esetén ugyanaz, míg az adatgyűjtőt kezelő modul természetszerűleg különböző.

  • A RT adatgyűjtőket többfajta hardverrel szállítjuk, melyeket más és más kezelőprogram működtet. A legegyszerűbb és egyben legolcsóbb elrendezés egyetlen olvasóból áll, a mozgásirányt a program generálja. A visszajelzések a PC monitorán, vagy az olvasó LED-jein láthatók. Közbülső, ámde drágább megoldás két olvasó használata. A legfejlettebb hardver olvasót, két nyomógombot, kétsoros kijelzőt tartalmazó terminál, mellyel a mozgás irányán kívül az ok (pl. magán, hivatalos stb.) is a rendszerbe vihető.

  • Önálló adatgyűjtő esetén a kezelőmodulok a feldolgozóval egybeépítettek, operátori művelettel aktiválhatók. A gyűjtött adatok lekérdezésén kívül beállítható a dátum és pontos idő, valamint megadható a nyári/téli időszámítás-váltás dátuma.

 

FELDOLGOZÓ PROGRAM

A feldolgozó programból három standard verziót kínálunk, melyek közös jellemzője, hogy a mozgás irányát veszik csak figyelembe, az okát nem. Nem kezelnek előre rögzített munkarendet, a napi első mozgást belépésként értelmezik. Hibás mozgás-szekvencia esetén lehetővé teszik a javítást.

  • A WinPresent_P heti periodicitású jelenléti ív előállító program, amely személyekre bontva a napi első érkezést és az utolsó távozást mutatja. A rendszer természetesen a közbülső mozgásokat is tartalmazza, melyek egy másik listában megtekinthetők. A javító munkamenetben egész napos távollét is megadható. A jelenléti ív Excel táblázatban készül.

  • A WinPresent_W heti periodicitású jelenléti ív előállító és munkaidő nyilvántartó program, amely kiszámolja és feltünteti a bent és kint töltött időket is. Naponta, személyenként két mozgáspár lehetséges. Olyan helyeken alkalmazzák, ahol ebédidőben engedélyezett az eltávozás. A heti kimutatások Excel táblázatban készülnek.

  • A WinPresent_M havi periodicitású jelenléti ív előállító és munkaidő nyilvántartó program, amely kiszámolja és feltünteti a bent töltött időket. Naponta, személyenként két mozgáspár engedélyezett. A havi kimutatások Excel táblázatban készülnek.

 


Elérhetőség:

1131 Budapest, Dolmány utca 26.

Tel: (1) 303 9009 / 130-as mellék

        (1) 252 7524

Fax: (1) 210 1482

 
Cégünkről   Termékcsoportok   Alkalmazások   Megoldások   Támogatás Copyright © 2001. IDENTIK Azonosítástechnikai Kft. www.ysolutions.hu